Diamant- en CBN gereedschappen, slijpmachines en slijpmiddelen

Informatie

Waarom DMT® diamant?




DMT® diamant slijp/wetstenen zijn bijzonder waardevol door hun duurzame constructie, kwaliteit en reputatie voor het geven van compromieloze service. In vergelijking met bijvoorbeeld water/oliestenen, japanse waterstenen, arkansas stenen, kunnen de DMT® diamant slijp/wetstenen niet breken of uithollen. Laat u niet in de luren leggen door goedkope diamant slijpstenen, die claimen van dezelfde kwaliteit te zijn – als u de beste zorg voor uw gereedschappen wenst – vraag DMT® diamant slijp/wetstenen.
 


 

 

- SNEL 
Het hardste materiaal, neemt zeer efficiënt af. Verkrijgbaar in uniek gatenpatroon en ononderbroken slijpoppervlak.

- GEMAKKELIJK
Een paar LICHTE streken geven al een scherpe snede.

- SCHOON
Gebruik water als smeermiddel.

- UNIVERSEEL
Slijpt, wet en polijst alle harde materialen: HSS, hardmetaal, glas, etc.

- DUURZAAM
Begint vlak, blijft vlak.
 


 



Met DMT® diamant slijp/wetstenen slijpt u zeer snel. De tijdwinst bij het slijpen met DMT® producten wordt bereikt door de excellente kwaliteit van de super abrassieve monokristallijne diamant.

Monokristallijne diamant (een sterk kristal uit één geheel)
Monokristallijne diamant is langs electrolytische weg gebonden in nikkel op een precisie grondplaat. Omdat diamant het hardste materiaal is dat bestaat, zullen de afnemende diamantpuntjes erg langzaam slijten en bij goed gebruik een lange standtijd kennen.

Polykristallijne diamant
Slijpstenen gemaakt met polykristallijne diamant zullen sneller slijten.

Eenvoudig in gebruik en onderhoud
Uw DMT® diamant slijp/wetsteen is een precisiegereedschap. Bij zorgvuldig gebruik, zal het u vele jaren trouwe dienst verschaffen.

- In het begin zal uw diamantsteen ruw lijken te zijn. Wanneer u slijpt met lichte streken zal uw diamantsteen op den duur fijner worden. Het is niet nodig dat u extra druk uitoefent – laat de diamant het werk doen!Gebruik alleen lichte druk bij het slijpen. Wanneer u gewoonlijk 5-10 minuten slijpt op een gewone wetsteen, kunt u volstaan met ongeveer 20 seconden op een DMT® diamant slijp/wetsteen.

- Gebruik alleen water als smeermiddel. Water is slechts nodig om het materiaal dat vrijkomt bij het slijpen te verplaatsen naar de gaatjes.

- Maak uw steen na gebruik schoon met water en berg hem altijd droog op. Achterblijvend slijpsel kan gaan roesten als het op het oppervlak van de steen blijft. Als de steen erg vuil is, schrob hem eenvoudig schoon met een simpel afwasmiddel.